Hranolky

12. července 2008 v 19:48 | Zdena Brandýsová |  Kulinářský koutek
Dnes jsem dostala nápad. Spíš už dřív, ale dnes se konalo uskutečnění toho nápadu. Chtěla jsem si udělat hranolky, ale ne hned nakrájené brambory na hranolky usmažit. Chtěla jsem si je důkladně připravit. Na obrázku je vidíte.



Inspirovala jsem se mnoha recepty a nějak jsem to smíchala.

Můj postup:
  1. Vyberu si pěkné brambory
  2. Oloupu je, nebo oškrabu, ale pokud nejsou tak nové, že se loupou samy, tak se nemusí loupat.
  3. Brambory opláchnu ve vodě
  4. Nakrájím na hranolky (nožem nebo pokud máte speciální kráječ, tak ho můžete použít)
  5. Na hodinu dám hranolky do vody, aby se očistily od škrobu (ten by pak ty hranolky lepil a byly by víc mastné)
  6. Dám je cca na pět minut předvařit
  7. Potom je nechám odkapat a trošku usušit (cca 5 minut)
  8. Posypu je trošku moukou
  9. Dám je do nějakého sáčku a vložím na několik hodin do mrazáku (ale nemusí to být, pokud si hranolky nechystáte hned odpoledne)
  10. Potom je vyndám z mrazáku, dám je na talíř a oddělím je od sebe, protože jsou všechny k sobě přilepené
  11. Na pánvi je předsmažím (cca 3 minuty)
  12. Nechám je chvilku odkapat a poválím je v mouce
  13. Pak smažíme a to už se pozná, kdy budou hotové
Moc mi chutnaly. Měly podobnou chuť jak v MC Donaldu. I ty tlusté byly křehké.
Pokud někdo nemá s hranolkama zkušenosti, tak nedoporučuju, aby je smažil hned po nakrájení.
Ten sýr jsem koupila a pak usmažila.
Přeji dobrou chuť, pokud si je budete smažit.
 

Buď první, kdo ohodnotí tento článek.

Nový komentář

Přihlásit se
  Ještě nemáte vlastní web? Můžete si jej zdarma založit na Blog.cz.
 

Aktuální články

Reklama
Doporučuji:
_____________________________________________________________________________