Hranolky - ještě rychlejší postup

26. července 2008 v 14:19 | Zdena Brandýsová |  Kulinářský koutek
Někdy před týdnem jsem zkusila rychlejší postup než jsem napsala v minulém článku.




Postup:

  1. Vyberu pěkné brambory (stačí dvě velké)
  2. Oloupu je, nebo oškrabu (ale pokud nejsou tak nové, že se loupou samy, tak se nemusí loupat - pokud chcete neloupané).
  3. Brambory opláchnu ve vodě
  4. Nakrájím na hranolky
  5. Dám je cca na pět minut předvařit
  6. Potom je nechám odkapat a trošku usušit (cca 5 minut)
  7. Na nejmenším plameni, co je na sporáku, hranolky předsmažím
  8. Pak je dám na větší plamen a smažím do konce
Opět mi chutnaly, ale bez mouky nejsou tak křehké.

A nejrychlejší je brambory nakrájet, naskládat do pánve s ještě studeným olejem a pomalu nechat smažit. Hlavně pomalu! Je dobré i občas otočit pánev, kdyby se to nesmažilo rovnoměrně. Stačí nejmenší plotýnka. Později se může pánev dát na větší, aby byly hranolky křupavé.

To stejné se může dělat i s jinými tvary (např. americké brambory, mřížky, brambůrky, brambory na plátky).
 

Buď první, kdo ohodnotí tento článek.

Komentáře

1 S.aba | E-mail | Web | 10. října 2012 v 21:59 | Reagovat

to je dobré :-) my nekupujem aale dělám z brambor-ale takto budou asi křupavější. dík za tip

2 Zdebra | Web | 10. října 2012 v 22:19 | Reagovat

[1]: není zač. A když se ti to nebude chtít předvařovat, tak stačí dát na menší plotýnku a pomalu je nechat smažit a až začnou být jakoby uvařený, tak dát na větší, aby to bylo křupavý. Ale někdy to zabere i hodinu.

3 S.aba | Web | 11. října 2012 v 7:06 | Reagovat

[2]: tak to dělám právě---ale to zprudka už ne a pak je to takové....měkké.díky

4 Zdebra | Web | 11. října 2012 v 14:35 | Reagovat

[3]: ono když se to dá hned do horkýho oleje, tak to je pak černý a syrový. Musí se to hezky pomalu. A ještě je dobrý různě otáčet pánev.

Nový komentář

Přihlásit se
  Ještě nemáte vlastní web? Můžete si jej zdarma založit na Blog.cz.
 

Aktuální články

Reklama
Doporučuji:
_____________________________________________________________________________