Přírodní kuřecí řízek

17. prosince 2013 v 13:30 | Zdebra |  Kulinářský koutek
Včera jsem si zase hrála na šéfkuchaře. Tentokrát jsem se rozhodla zkusit k večeři přírodní řízek. Bála jsem se, jestli se mi to povede a jestli to bude mít dobrou chuť. Nakonec se povedlo. Tentokrát jsem si to nezapomněla vyfotit na památku.





Můj postup:

  • Ukrojila jsem si menší řízek (nechtěla jsem riskovat větší kus, kdyby se to nepovedlo). Zbavila ho částí, které se mi nelíbily a naklepala ho.
  • Potom jsem si udělala marinádu (nebo jak to nazvat). Do oleje jsem nasypala trošičku chili (tolik, kolik vyletí ze sáčku, když do toho jemně klepnete prstem, aby se to nevysypalo úplně). Pak jsem tam nasypala víc papriky, trošku pepře, sůl, trochu mouky. Všechno jsem pořádně promíchala.
  • Nastrouhala jsem česnek. Ten nesmí chybět. Potřela jsem jím řízek a dala do marinády, kde jsem ho ještě potřela česnekem z druhé strany a tak různě to popatlala. Zakryla jsem to igelitovou fólií, ve které jsem klepala řízek, a schovala do ledničky, protože pak přišla návštěva.
  • Po té, co odešla návštěva, jsem se dala do smažení. Na pánev jsem nalila trochu oleje a pomalu jsem tam dala řízek. Sledovala jsem, jak bělá. Jak byl malej, tak to bylo rychle vidět, jako když ve filmech Slunce, seno pluje měsíc po nebi a pak je hned další den.
  • Jakmile řízek vypadal, že je hotovej, dala jsem ho na ubrousek a přidala do pánve olej, abych mohla udělat hranolky. Hranolky do sebe nasákly i část té marinády, co na pánvi zbyla, takže měly výbornou chuť. Ale ty už patří do jiného receptu.
 

Buď první, kdo ohodnotí tento článek.

Komentáře

1 Šukatérka | Web | 18. prosince 2013 v 19:33 | Reagovat

Ňami ňami, ten kuřecí řízek se ti povedl a navíc ty hranolky k tomu, vypadá to dobře, až mi s toho tečou sliny na klávesnici :-D

2 Zdebra | Web | 18. prosince 2013 v 19:45 | Reagovat

[1]: Dík. A ty hranolky jsou domácí. Lepší než nějaký polotovary.

3 Anička | Web | 20. prosince 2013 v 22:40 | Reagovat

S česnekem jsem řízek ještě nedělala. Zajímalo by mě, jak chutná. Dostala jsem celkem hlad, jak tak koukám na tu fotku :)

4 Date tree | Web | 21. prosince 2013 v 14:24 | Reagovat

Pane jo, to vypadá božsky, hned bych si dala! :-)

5 vivienne | Web | 21. prosince 2013 v 18:54 | Reagovat

dala bych si :-)

6 Lawiane | Web | 23. prosince 2013 v 19:58 | Reagovat

domácí hranolky na pánvi jsou také fajnově mastné :)

7 Zdebra | Web | 24. prosince 2013 v 21:47 | Reagovat

[6]: pokud se to umí, tak nejsou tak mastný ;)

Nový komentář

Přihlásit se
  Ještě nemáte vlastní web? Můžete si jej zdarma založit na Blog.cz.
 

Aktuální články

Reklama
Doporučuji:
_____________________________________________________________________________