Zapečené brambory

25. ledna 2014 v 20:55 | Zdebra |  Kulinářský koutek
Vždycky jsem byla hodně na brambory, takže jsem po dlouhé době dostala chuť na zapečené brambory. Babička by ty brambory do remosky dala syrové, ale já ne, mně prostě pak přijdou slizské nebo jak to popsat. Kdysi, když jsem chodila do deváté třídy, jsem se dívala na Kluky v akci, kde zrovna dělali zapečené brambory. Inspirovala jsem se, tak jsem si je párkrát zkusila nejdřív uvařit. Byly mnohem lepší. Ale včera (v pátek) se mi povedly ještě líp!




Uvařené brambory ve slupce se oloupou, nakrájí na plátky. Můžou to být i úplně tenké plátky jak na brambůrky, když ty brambory jsou uvařené. Klidně by tam šlo dát i rozmačkané brambory (to bych někdy mohla zkusit). Naskládala jsem tam jednu podruhé (překrývaly se zhruba tak do poloviny), na ně jsem nasypala na nudličky nakrájenej salám junior (můžete si tam dát, co chcete) a posypala jsem to 45% eidamem. A následovala další vrstva brambor, na které jsem opět dala kousíčky junioru a nastrouhaný sýr. Pár koleček rajčat jsem tam dala na zkoušku a ještě to trochu zasypala sýrem. Ještě jsem to trošku udusala rukou, aby tam nebylo moc vzduchu a aby se to k sobě hezky přilepilo. A hurá, může se péct!

Samozřejmě by se tam dalo přidat cokoliv, co máte rádi. Po chvíli se to pak ještě trošku zalilo mlíkem (proto taková ta kůrka na okraji). Stačí tak pár minut před koncem. Může se to zalít třeba i smetanou nebo něčím jiným. Jak uznáte za vhodné. Pokud by někdo chtěl nějakej extrém, může to zkusit potřít třeba nutelou. :D

Tady můžete vidět, jak sýr a junior uprostřed je měkkej, a nahoře hezky křupavej. A rajče tomu dodává zajímavou chuť.

Přeji dobrou chuť, až si budete dělat zapečené brambory.
Samozřejmě můžete do komentářů psát i nějaké ty tipy, jak děláte zapečené brambory vy. Nebo něco podobného.
Např. dnes mě napadlo, jestli by tak šel zapéct i chleba (nebo jiné pečivo), že by se předem trošku namočilo.
 

Buď první, kdo ohodnotí tento článek.

Komentáře

1 korela | 27. ledna 2014 v 16:30 | Reagovat

Ja do toho davam uvarenej kvetak a rajcata nahoru soupnu syr a smetana koliktratvto okorenim bud gyrosem nebo provensalske koreni

2 Zdebra | Web | 27. ledna 2014 v 17:54 | Reagovat

[1]: Květák není špatnej nápad. To někdy zkusím. Smetanu jsme zrovna neměli, tak jsem tam dala trochu mlíka.

3 Anička | Web | 27. ledna 2014 v 18:41 | Reagovat

Taky jsem hodně na brambory :)
Mně chutnají třeba opékané brambory se sýrem a s cibulkou na pánvi, mňam :)

4 Liliana Landštejnská | Web | 30. ledna 2014 v 19:28 | Reagovat

Zapečené brambory se dají dělat všelijak :-)

Nový komentář

Přihlásit se
  Ještě nemáte vlastní web? Můžete si jej zdarma založit na Blog.cz.
 

Aktuální články

Reklama
Doporučuji:
_____________________________________________________________________________