"SB" nevedu!






Doporučuji:
_____________________________________________________________________________


Cizrnové kuličky

25. prosince 2015 v 20:59 | Zdebra |  Kulinářský koutek
Dlouho jsem sem nedávala nějakej recept. A mám zásobu receptů, takže je z čeho vybírat. A vlastně tohle nemusí být rubrika jen na recepty, ale i třeba jen na fotky pro inspiraci, protože většina fotek, co mám, nejsou žádné blafy. A navíc většinu z toho, co je v této rubrice, bych dnes už ani nejedla. :D No, jsou to jen tři recepty, co bych nejedla nebo bych udělala dnes jinak. Ale zpátky k dnešnímu receptu. Rozhodla jsem se udělat něco jako falafel, jen jsem neměla všechny ingredience, co byly v receptu. Takže jsem si to udělala po svém.




Ve středu jsem si dala namočit cizrnu a průběžně jsem do dneška vyměňovala vodu. Včera jsem si namočila pohanku, ale to asi nebyl dobrý nápad namočit ji na takovou dlouhou dobu. Dnes jsem vytáhla ponorný mixér a cizrnu s pohankou jsem rozmixovala. Přidala jsem trošku kurkumy, cibuli, pálivou i sladkou papriku. Dala jsem o na chvíli do ledničky a nakrájela jsem si hranolky, které jsem dala do vody, aby se pak nelepily.

Na pánev jsem nalila olej a zapla sporák. Po vyndání hmoty z ledničky jsem začala tvarovat kuličky, které jsem ještě trošku obalila v kukuřičné krupici a hned dávala na sporák. Pár jsem jich neobalovala. A ze dvou jsem udělala karbenátky.

Jaký byl výsledek? Bylo to spíš bez chuti. Příště tam dám asi česnek. Ale je lepší si to namáčet v nějaké omáčce. Včera jsem se pokusila rozmixovat hořčici se slunečnicovým olejem, jestli z toho bude něco jako tatarka. Je to spíš omáčka nebo zálivka. Viz fotka. Tatarka a kečup jsou kupované, složení u těchto konkrétních mě neděsí. Příště zkusím tatarku z tofu, které jsem zatím ještě nekupovala, ale ve středu jsem měla nutkání to zkusit. Jednou jsem ale byla na obědě, když v menu byl bulgur s tofu a to tofu mi moc nesedlo. Nebo mi nesedl bulgur. Mohli tam dát víc zeleniny. V Hodoníně jsem měla tofu na zeleninovým salátě a tam to nebylo špatný. Ale to zas odbočuju, jako vždy, že?

Taky rádi objevujete a zkoušíte nová jídla?
Jaké je vaše nejoblíbenější vegetariánské/veganské jídlo?
Znáte a používáte cizrnu?
A co hranolky? Dělali jste někdy domácí?
Máte nějaké tipy na recepty s cizrnou a pohankou?
 

Buď první, kdo ohodnotí tento článek.

Komentáře

1 Viollet | E-mail | Web | 26. prosince 2015 v 18:06 | Reagovat

Jako ''omacku'' k falafelu muzu doporucit Harissu, pokud ti nevadi palive. Nebo cizrnovou pastu - do mixeru nahazes 2 hrsti cizrny, 2 polevkove lzice tahini pasty, 1 strouzek cesneku, stavu z jedne poloviny citronu, spetku soli, pepre a kurkumy, 3 kousky hrebicku, 3 kulicky noveho koreni, 1/2 cajove lzice kminu a 2 cajove lzice olivoveho oleje (tenhle recept mame primo od jednoho Araba).

Inac muj nejoblibenejsi (a vegansky) pokrm z cizrny je Lablabi. O_O

2 Zdebra | Web | 26. prosince 2015 v 21:10 | Reagovat

[1]: To zní dobře. Pálivé (hlavně česnek) mám ráda. Děkuju za tip. :)
Lablabi bych někdy mohla vyzkoušet.

Nový komentář

Přihlásit se
  Ještě nemáte vlastní web? Můžete si jej zdarma založit na Blog.cz.
 

Aktuální články

Reklama